reede, 21. august 2015

Summer is almost over

Ma tean, et paljusid eestlasi ajab see jutt vihale ja nad pole nõus aga ma pean siiski ütlema, et mulle meeldis see suvi väga. Polnud liialt kuum ega liiga vihmane. Piisavalt päikest ja ideaalne koerale. Aprillist saadik oleme teinud pikki matku ja  jalutuskäike. Lõpuks ometi on mul koer, kes armastab kõndida! Selline see Eesti suvi on ja kliima ning mulle niiviisi too just meeldib. Rannad ei ole minu jaoks ja ma ei hakka päevitamisest iial aru saama, miks peaks oma aega sel viisil raiskama.

I know that there are lot of people in Estonia who will not agree with the me but I still have to say it - I liked much this summer. Not too warm, not too rainy. Enough sunshine and good for doggy. Since April we have had huge amount of long walks and hikings. Finally I have got the dog who likes walking. This is our Estonian summer and our climate and this is the way I like it. Beaches are not for me and I´ll never understand why one should waste his or her time on it.



Mulle meeldivad omamoodi kõik aastaajad aga eriline on sügis. Ma armastan neid värve, värvilisi lehti, sooja vaikset vihmasabinat, vananaistesuve. See on kõik see, mis on väga ilus. Ma tean küll, et ma peaksin vaatama kalendrisse, et on liiga vara rääkida sügisest, kuid siiski, ma tunnen, et sügis on ukse ees. Maa lõhnab teisiti, linnud lauluavad teisiti, sookured "nutavad" ja see omamoodi nii kurb aga ka nii ilus. Kuulen neid sageli nii hommikuti kui õhtuti, kuna nende pesitsuskohad ei jää siit kaugele.

I love all seasons but my favorite seems to be autumn. I love those colorful leaves, warm quiet rain, Indian summer. This is what I like much. I know that I should check the calendar, its too early for autumn thoughts but still, I feel it. Autumn is coming. Land smells differently, birds´ songs has changed, cranes are singing their sad and beautiful melodies. I can hear them every morning and evening, wetland is close to the place I live and I have seen them there.



Kudumisteemas on hetkel vaikus, midagi ei ole nagu jagada veel. Koon ikka veel oma pitssalli ja pidin viimati palju harutama. Võtsin äärepitsi kudumistöö kaasa oma Läti-tripile ja lootsin, et kuna ise sõitma ei pea, saan rahulikult 4-5h kududa aga juhtus nii, et tegelikult harutasin sellest enamuse siiski pärast ära. Auto rappub, tööasjad tulid kogu aeg vahele, kaarti tuli jälgida ja nii ta läks. PItsikudumine ei ole ikka päris autoteema. Ja muidugi siis veel see "internet-igalpool-elu", mis meil tööl on. Sisuliselt kogu aeg tuli vastata meilidele ja teha tööd, kuna kvartalilõpp on.
 
I have nothing to share yet. I´m still knitting my lace shawl but had to frog a lot recently. I thought that on my long trip to Latvia I have a change to knit. We shared the car and I got extra 4-5hours free time but lace knitting is not for the car drive. Also I had to work a lot, its Q end again and having the "internet everywhere era" there is no excuses to avoid working, even if you are traveling.



Läti oli ilus nagu alati.Kohtumised sõbalike inimestega, äärmiselt viisakad autojuhid Siguldas, mägine maastik ja odavad raamatud! Leidsin Siguldast pisikese raamatupoe, kus Jansone uus kindaraamat müügil. Õnneks lõngapoode ette ei jäänud, aega polnud kolada ka. Selle asemel oli palju tööalaseid kontakte, uusi ja vanu sõpru, kellega jutustada, palju head sööki muidugi ka! Peatusime väga korralikus hotellis, julgen soovitada! Suurepärane köök ja ilusad toad, terve kompleks oli ilus!

Latvia was beautiful, always is. Meetings with friendly people, polite drivers at Sigulda, hilly landscape, cheap books! I found another book written by A. Jansone on Latvian mittens. No yarn shops for this time, lots of good food instead and socializing with old and new friends.



Esimesel päeval oli ka paar tundi vaba aega. Teised läksid kanuutama aga kuna mina veesporti ei armasta, laenutasin Siguldast jalgratta ning tegin ühe 15km ringi. Rendihinnad on seal väga mõistlikud, saab ka kiivrit võtta ja lukk anti kaasa. Rattad olid suht-koht ok - kruiisikaid, linnakaid, matkarattaid. Valik oli suur ja ette bronnima ei pidanud. ID tuleks kaasa võtta, lepingu jaoks. Koduka järgi soovitakse ka 20 eurot deposiiti aga minult ei võetud. Nii et arvestage aga kindel pole :)

I also had some time for cycling at Sigulda. I found a rental shop with good prices called Okej. They rent bicycles, helmets. Good service & normal bikes, just keep your ID with you as its needed for the contract.



Nii palju siis seekord Lätist ja suvest. Endiselt on ilm soe ja suvi jätkub aga ma tunnen, et see kõik on muutumas.  Ööd on jahedad ja kastesed, pimedad.

That´s it. Its still warm and summer continues but I feel that something is different.

2 kommentaari:

  1. Mis vihale:) Ideaalne suvi, paremat võib alati anuda. Milline august! Soe ja küps. Juuni ja juuli andsid ka ju tükikaupa endist parimat.

    VastaKustuta
  2. August on imeline tõesti! Hea teada, et ma pole ainus :)

    VastaKustuta