pühapäev, 16. august 2015

Mustsõstra snäkk

Selle hooaja parim avastus on olnud mustsõstrasinepi-toorjuustu snäkk. Jäi silma kuskilt netiavarustest sellise nimega ilmutis aga peale põhjalikke tulutuid otsinguid kaubanduses (Epi talu teeb seda sinepit) otsustasin sinepi ise teha.

Koostis - toored mustsõstrad, suhkur, oliiviõli, sinepipulber. Koguseid ei mõõtnud aga võis olla vast 200g tooreid marju, 1dl suhkrut, 1-2tl õli. Sõstrad purustasin, segasin suhkruga ning lisasin törtsu oliiviõli.
Lõpuks läks sekka ca 2-3spl sinepipulbrit.. Pulbriga peab olema ettevaatlik, sest selle mõjul ilmneb alles pikema aja jooksul. On oht üle doseerida :)

Seejärel lasin möksil seista külmas kaane all 48h ning siis panin purki.

Siis võtsin 1 karbitäie Tere naturaalset toorjuustu, segasin sekka paar lusikatäit sinepit ning kaunistasin väikesed leivad tordipritsi abil seguga. Kaunistuseks läks väike oksake tüümiani ja üks pisike sõstar.

Kõik, kes siiani on maitsta saanud, kiidavad!
Maitset saab timmida vastavalt soovile, kui tahate tugevamat, siis võib sinepit rohkem panna.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar