esmaspäev, 6. juuli 2015

Remont

Viimase nädala teema on olnud remont. Eestlane ikka võtab suvel kõik vabad hetked selleks, et natukene lihvida, mööda ehituspoode kimada ja värve kokku osta. Et siis veel lihvida ja ohjeldamatult värvida.

Its very common that Estonian spends her/his free moment/vacation on some repair works during the summer. I remember when I was kid, my parents always painted something during their vacations. Either it was a floor or doors, or they decided to change the wallpapers in living room etc. 

Remondist on siin majas räägitud kolimisest saadik. Kui elutuba ja köök olid üsna täpselt minu maitse, siis magamistuba on algusest peale pinnuks olnud. Aga kuna mu eelmisest kodust toodud asjad siiski värvilahenduselt klappisid ning eelmised omanikud olid just remonti teinud, kõik oli puhas ja korras, ei näinud ma eriti põhjust kohe rapsima hakata. Ikka mitu aastat ei näinud, kuigi nüüd juba põhjust oli :D

I have planned the work since I moved here, e.g. 8 years already. I loved the colors the previous owner has used for living room and kichen but the bedroom was awful. But it was clean, recently painted and I was lazy, so I decided to save some energy and money and postpone this "urgent" action for next summers... So yes, it took too many summers from me to finally decide what color it has to be and when to start etc. Too many...

Plaane hakkasin ma pidama vast aasta või paar tagasi. Ikka tasa ja targu, enesega võideldes värvide ja lahenduste osas. Õudselt meeldis tapeet aga no kesse viitsib seda vana seineksit maha tirima hakata. Tellida ma sellist tööd elus ei jaksaks, ikka ise oli soov teha.

Punkti pani i-le minu uus vaip! Jaja, too koju vaip ja kohe tekib ületamatu vajadus värvida ära kõik seinad :D Isegi seinavärv tuli nüüd kut ludinal, enne olin ikka kaalunud seda ja teist ja kolmandat. Nüüd tegin toa tühjaks, panin uue vaiba maha ja ennäe, olemas! Ainult mine poodi ja lase toonida.

Everything changed after I finished my first weaving project - the bedroom carpet. It was clear that it has to be orange. Just run to the shop and order the color!


Nii lihtne see siiski polnud, sest vana sodi tuli enne maha saada. Nimelt oli mul sinna kolides seinal autodega porte (poistetuba), mille ma kohe maha tirisin ja midagi neutraalsemat peale kleepisin. Spets porteliimiga, mis tundub olevad loodud selleks, et kesta igavesti. Vähemalt selline tunne oli kui ma seda maha nühkima hakkasin. 3 õhtut leotamist ja kraapimist enne kui ma enam-vähem pinnaga rahul olin. Siis veel mõned tunnid liivapaberiga nühkimist, lõputu koristamine ja kilede-kleepsude kleepimine võis alata.

Actually it was not that easy! First of all I had to do all cleaning, carry the stuff from one room to another, cover everything with protection tape, clean the walls from old border AND glue that was used to fix the border 8 years ago. Gosh, it was hard. I do not know what kind of glue was used there but I had the feeling that it was meant to be there forever!


Remondi juures tuleb mainida, et pikkadel inimestel on teatavaid eeliseid. Eriti kui on vaja ronida lae all, kleepida kaitsekleepse suhteliselt sirgelt ning seejuures püüda redelil tasakaalu säilitada. Viimast kleepimist ei teinud kergemaks ka fakt, et olin päeval auto kliimaseadmega omale liiga teinud (koeraga reisimine on omaette teema) ning vasakut kätt polnud võimalik 100% sirgeks venitada. No tegelikult oli küll aga siis pritsis silmist tuld :D Aga kleebitud ma sain ja täna alustasin värvimisega. Üks kiht on juba seinas, pisut saab aimu. Täitsa lahe on!

I have to mention also that if its about wall painting, tall people have some advantages. Especially if you need to climb between the roof and the floor all the time, fix the protection tape correclty, keep the balance etc. Also I had some problems with my shoulder. I´m too keen sometimes to my car´s A&C :P But I made it! Finally had everything covered, protected, fixed, cleaned, huh. the exciting moment when first painting is done and the room looks like  just wonderful!

Ootan juba seda hetke kui kõik on korras ning saab vaiba põrandale laotada. Rosin ka ootab. Koeral on stress! Pesa on vales kohas, kiled kohisevad magasmitoas. Tolm lendab ja pole kuskil asu. Õnneks on loom üsna distsiplineeritud ja käib vaid aeg-ajalt uksel vaatamas ning ohkamas. Sisse ei tule. Maadam B oleks juba ammu teinud mõned ringid värvipotsikute juurde ja nina sisse uurimiseks pistnud. Rosin on täiesti puhas ja endiselt musta värvi habemega.

Can´t wait to see it all cleaned and painted! Doggie was also waiting as she had a stress. Her bed was in the wron place, plastic covers made a weird noise,  its all so dusty and its hard to find the place where one could sleep quietly. Dog´ s hard life! Luckly she is not that curios as my old dog was. After the 2nd painting, dog was still clean, without any orange dots.



Natukene veel ja kolime uuesti sisse :) Põnev on!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar