laupäev, 11. aprill 2015

Viin

Kui ma oma heale kolleegile mainisin, et meie ülemus organiseerib varsti kokkusaamist Viinis, soovitas ta kindlasti üles otsida Hundertwasseri maja. Kaalusin oma päevaplaane nii ja naapidi ning leidsin tõepoolest "augu", kuhu teoorias oleks võinud ju üks tore paaritunnine linnaring sisse mahtuda. Ungari kolleegi sain ka kampa ning kohe kui olime asjad hotelli visanud, kimasime metrooga linna tagasi.

Metroo on Viinis nunnu, kiire, loogiline ja lihtne kasutada. Pilet ühes suunas maksab 2.20 ja sellega saab sõita tõesti lõputult aga ühes suunas. Kohtasime ka kontrolle, nii et jänest ei soovita sõita!

 Viini elanik armastab ühistransporti ja jalgrattaid. Kui teed küsida, soovitatakse alati trammi või u-bahni. Et mis mõttes tahate jalutada? See on ju nii pikk maa, vähemalt 15-20min jalutamist! :)

Nii ka Hundertwasseriga, see on ju nii kaugel! aga kui te tõesti tahate kõndida, siis hoidke jõe lähedusse ja kõndige seni, kuni jõuate värvilise majani. See ongi õige maja :)

Ja see on äge! Ja mitte ainult väljast. Lainelised põrandad, värvilised seinad, ümarad nurgad, kaevukesed, puud rõdudel, värvid-värvid-värvid. Sees pildistada ei tohtinud ja ega see poleks huvitav ka. Avastamisrõõm on üle kõige!

Muide, Estonian Air teeb hetkel otselende Viini ja seda 2x nädalas  - kolmapäeval ja reedel. Minge uudistama :) Minu silmale oli Viin armas, lihtne ja sõbralik linn. Sööge kindlasti śnitslit (veisest), kartulisalatit (ilma koore ja majoneesita) ning struudlit (apfel!). Parimad söögid on Zimmermannis!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar