reede, 13. veebruar 2015

Stockholm 2.

Kuna ma reisiks valmistudes korjasin kokku rohkem materjali kui ma ise jõudsin läbi käia, külastada, siis teen nendest leidudest ka ühe postituse. Äkki on kellelegi abiks või siis õnnestub kunagi tagasi minna...

Kohvikud, söögikohad.
Üks klassikaline kena kohvik on Vete-Katten, mis asub Kungsgatan 55.

Jõudsime küll sinna kohale aga tundus, et tegemist on tõepoolest väga popi kohaga, mistõttu olid reedel 3 paiku selles söögikohas massid.
Pakuti kohapeal kohvi ja kondiitritooteid ning eraldi saba oli nendele, kes soovisid saiakesi ja kooke kaasa osta. Meenutas pisut meie kunagisi kohvikuid Tallinnas, kus alati lapsena tuli sabas seista ja kohta oodata. Mõnus nostalgia :) ja see lõhn! :)
Kui te lähete kohvipausile sõbrannadega jutustama ja kuduma, siis see on Fika!

Samal tänaval asus ka 11 erineva söögikohaga maja - Kungshallen. Erinevad maitsed, kohapeal söömiseks ja take away, mitmel tasapinnal erinevad söögikohad.

Üldse tundus see tänav olevat lõputu ja linna süda, söögikohti-kohvikuid jäi silma mitmeid. Ka kiirsöögikaid. Kungsgatan jookseb risti Norrlandsgataniga -  tänavaga, kus asub too Gotlandi lõnga müüv käsitööpood Svensk Hemsljöd. Too Norrlandsgatan omakorda aga läheb otsejoones bussipeatuseni välja (76. sadamasse).

ICA - supermarketikett, kust saab osta nt martsipani. Rootsis on jube hea martsipan, erineva koostisega ja maitsetega. Reeglina soodsam on toda hankida supermarketidest. Üks ICA poodidest on üsna lähedal sadamale - Malmvägen 13. Vist oli 2. peatus enne sadamat. Kahjuks ajaliselt me sinna enam ei jõudnud aga mööda sõitsime küll.

Lõnga ja käsitööpoed
Sellest Ravelry grupist sain palju vihjeid. Osad on küll vanad ja kodukad ei tööta enam aga siiski tasub uurida.

Üks tore blog jäi ka silma, kus tutvustakse erinevaid huvipakkuvaid kohti Stockis nagu nt kirbuturud ja söögikohad jne.

Ja muidugi olid palju abiks isiklikud kontaktid - inimesed, kes palju Stockholmis käinud (Tiina) või seal lausa elanud (Anu). Eriti mis puudutas transpordi teemat, piletisüsteemi, keeleabi jne.
Tänud ja tervitused! :)

Trip.ee-s kolasin vist ka pisut aga midagi olulist lisaks ei leidnud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar