esmaspäev, 22. detsember 2014

Talv!

Talv tuli koos lumega, head talve algust!

Rosin oli hommikul nii rõõmus! Meil on viimasel ajal olnud tõsine motivatsioonikriis jalutamises. Täna aga läks nagu lepse reega, traageldas lumes ja oli pealtnäha jube elevil. Jalutasime pika ringi kohe. Muidugi lumi pakkis käppadesse kah ja harutamisega läks omajagu aega aga nüüd on koer puhas ja norskab pesas.

*******

Ta on nüüd juba mitmendat korda kenasti koju jäänud kui ma päeval kuskile lähen või lauluproovi. Vanasti olid hommikused minemised lihtsad aga päevased keerulised. Aga siis järsku üleöö ei olnud enam probleemi ning niuksumised-haukumised lakkasid.

Eile oli taas tarvis minna laulma ja koer vantsis kurvalt oma pesasse. Kuna sättimine läks ruttu ja aega veel pisut oli, lugesin elutoas raamatut. Kutsik hiilis elutoa uksele ja jäi sinna hiirvaikselt istuma. Ütlesin, et "ei, mine oma pessa". Läks, jalgu mööda põrandat lohistades ja saba sorus. Kui ma siis lõpuks esikusse läksin ja riidesse hakkasin panema, imbus jälle salamisi elutuppa. Kõrvad vastu pead, ise maadligi, ilge pugejanägu ees. Et äääääkkkii ikka saab kaasa või nii? Jube naerma ajas aga tuli olla tõsine ja konkreetne. Istus siis B lemmikkohale seanahal ning sättis pikutama. Sai aru küll, et ei saa kaasa.

Vahel ma ikka võtan, raamatukogus käime ja külapoes ka vahel kui ilm lubab. Õudselt meeldib kui kaasa võetakse.

*******

Laupäev oli raske. Perenaine muudkui koristas ja koristas, loom ei saanud kuskil rahus olla. Lähed pessa, tuleb selle suure ja koleda tolmuimejaga sinna ka järele. Isegi laua all ei saa olla, täiesti õudne on see aeg kui koristatakse. Väga väsitav. Ja siis toodi tuppa üks imelikult lõhnav puu. Uurida ei lubatud eriti aga natukene ikka sai. Eriti kui kingitused sinna alla sätiti. Söödavat pakkides ei olnud, kontrollitud.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar