pühapäev, 2. november 2014

Uusi raamatuid.3. So Warm! Twined Knitting / Lekker Warm! Twijnend Breien by Carla Meijsen.

Nagu ma eelmises postituses mainisin, on jõulud jõudnud seekord Eestimaale paar kuud varem kui tavaliselt :) Reedene postituvi Monika isikus tõi minuni imelise raamatu Hollandist - So Warm! Twined Knitting, autoriks mu ammune tuttav Hollandist Carla Meijsen (blog: Life`n Knitting).




Twined knitting on termin, mida ma otseselt ei oskagi eesti keelde tõlkida. Pärineb Skandinaaviast ja lihtsalt kirjeldades kujuneb koepind kahest pidevalt omavahel ühes suunas (paremal pinnal) keerutatavatest lõngadest. Tulemuseks on tihe soe kude, mis eriti mõnus kinnastel, sokkidel ja mütsidel.

Puutusin selle tehnikaga kokku mõned aastad tagasi, täpsemalt aastal 2010, kui Carla ja Hilly meile Loovalas workshopi tegid. Alustasin samal aastal ka omale kinnaste kudumist aga lõpuni ma pole nendega jõudnud. Tehnika on üsna töömahukas ning nõuab ühtlast käekirja. Mäletan, et kui peale pikemat pausi uuesti kindakudumisega jätkata proovisin, jäi märgatav vahel koepinda sisse.

Raamatust siis ka. Tegemist on õpiku-tüüpi põhjaliku trükisega, kus omaette peatükk ajaloost ja pärimusest. 



Seejärel kvaliteetsed pildilised näidised kudumisvõtetest (parempidine pind, pahempidine, kokkuvõtmised, kahevärviline pind jne), lisaks lõngasoovitused jms.


Raamatu II osa koosneb valmisprojektidest koos juhenditega. Formaat on keskmisest suurem, kõvakaaneline. Mustrite autoriteks on Carla Meijsen, Hanneke Bezem ja Hilly van der Sluis.

Mini Mini Wantjes by Carla Meijsen
Mustrid ilmselt jõuavad ajapikku ka Ravelry´sse, hetkel näeb seal vaid mõnda nendest.

Kui kellelgi on soovi omale "twined knitting"- tehnika selgeks teha ja proovida selles midagi kududa, siis soovitan kindlasti Carla raamat soetada. Tehnika on põnev ning õppimine võtab pisut aega, eestlastele ju meeldivad sellised väljakutsed :)

Carla on koostöös Hillyga varem kirjastanud raamatu kinnastest - Warme Handen / Warm Hands.

Carla kontaktid:
Carla Meijsen - The Dutch Knitters
Site: www.thedutchknitters.nl
Email: info@thedutchknitters.nl





As I said in my previous post, Christmas arrived 2months earlier than usual.
On Friday I got the call from Monika who helped Carla with delivery and she informed me that my copy arrived! We arranged the short meeting, I got the wonderful book and "ruined" :) my workday from that moment. I just couldn´t stop reading it! 

Its amazing work that has been done with the book. It has nice historical overview, short introduction on masters, yarns, even archeology! Then comes the part with clear instructions (color pictures, step-by-step instructions) on how to cast on, knit and purl, work with 2 yarns, decreasings etc. 

Then comes the part with patterns - mittens, socks, small items like mini mittens designed by different authors like Carla Meijsen, Hanneke Bezem and Hilly van der Sluis.. Every pattern has exact explanations on yarn, needles, pattern instructions. 

If you are interested in such techniques, then I definitely recommend the book! Its worth every penny and is a nice addition to our knitting shelves.

Here are Carla´s contacts:Carla Meijsen - The Dutch Knitters
Site: www.thedutchknitters.nl
Email: info@thedutchknitters.nl



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar