teisipäev, 11. november 2014

Kiire-kiire-aeglane.

Nii paljust võiks kirjutada, mis vahepeal olnud aga kuidagi nii kiire on ja uisapäisa kirjutada ka ei taha. Uusi raamatuid on lisandunud, uusi lõngu ja laadamuljeid ka.

Nädalavahetusel käisin Mardilaadal ja väga meeldis. Ootan seda üritust pea igal aastal pikisilmi ning meil on juba kujunenud teatud tüüpi traditsioon - ema peab oma sünnipäeva samal ajal linnas ning  mina siis lustin laadal.

Laat tundus mulle sel aastal veelgi ühtlasem kui eelmistel. Tase läheb üha paremaks ning suvalist näputööd jääb vähemaks. Panustatakse üha rohkem detailidesse, müügitöösse ja väljapanekute atraktiivsusele. Tasapisi hakkab tekkima ka kaardimaksevõimalusi, mis muidugi ei ole eriti meelepärane nende inimeste rahakotile, kes ei oska kindlameelselt "ei" ütleda aga mis kindlasti on üks ostu mõjutavatest teguritest.

Nägin palju tuttavaid, ajasin juttu oma ala spetsialistidega, tegin pisut sisseoste ja pöördusin tagasi koju mõnusa käsitöölaadungiga - Saara letist uut kirjandust riiulitäiteks, Haapsalu käsitööseltsi prouadelt pisut Bulgaaria pitsilõnga, Maalambalt taimedega värvitud kohalikku meriinovillast ja Marelilt vilditud nuku. Viimane oli küll mõeldud kingituseks aga ta on nii armas tsikk, et ma ei ole väga kindel selle kinkimise plaani osas hetkel. Kihnu platsilt ikka kalender ka! Ma ostan neilt igal aastal omale suure ja ilusa seinakalendri, vist juba 4. aasta niiviisi.

Raamatutest peaks kirjutama vist eraldi postituse lausa või siiski mitte, eks teadjad juba teavad ka - Saaral ilmus ju väga-väga oodatud "Silmuskudumine. Tehnikad ja töövõtted 1. osa" (laadal 25 eurot) ja lisaks ostsin omale ka pisikese käsitöösõnastiku. Kagu Kudujate letist sain omale Külli Jacobsoni pühendusega "Siberi lillede" raamatu - toredad kärtsud Siberi setude mustrid kinnaste kudumiseks ning põnevat tutvustavat juttu lisaks.

Kudunud olen vahepeal ka. Võtsin taas ette ühed kohalikud labakindad, tulevad suured, tihedad ja sinivalgekirjud. Mõte on kõik Harju-Jaanist kogutud muuseumieksemplarid läbi kududa, eks näis, kuidas mul sellega läheb. Hetkel kisub kangesti pitssalli poole aga vot ei anna alla, koon kindad valmis ja siis võtan uue salli ette :)

Leeni

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar