laupäev, 9. august 2014

Suvi 2014

Väljas mürgeldavad kombainid ning laulavad tirtsud. Minu jaoks on see märk lõppevast suvest.
On olnud sooja, on olnud külma. Ilusaid väljasõite, kohtumisi ja põnevaid avastusi.
Siinkohal väike kokkkuvõte minu lugejatele.

Suve algus oli jahe, isegi lumelörtsi jagus ühele päevale juunis. Mäletate veel?
Aga lõpuks see suvi siiski algas!



Helsingis, juuni 2014.
Üks selle kuu üks soojemaid ja päikselisemaid ilmu sai veedetud naabrite juures.
Muuseumis, linnas, kohvikus ja mere ääres.


Alustasime kevadel Rosinaga tõsist kaalualandamisprogrammi ning spordisuve.
Igal nädalal pikemad jalutustuurid sinna ja tänna, korralik toitumine ning piisav koormus tegid imet. Enam-vähem arvestatavasse suvevormi saime nii mina kui ka Rosin :)



Eriti põnevad olid rabad!
Augustis sai Viru rabasse viidud isegi ülemus Austriast, kes ei jõudnud ära imestada kui imeline loodus meil on ja kui vaikne võib olla üks raba. Pääsukesed mängisid ja laulsid, sookured hõikasid sekka, päike loojus ja raba mõjus oma suursuguses ilus!



Reisikihk naha vahel, sai sel suvel võetud ette sõit ka Narva.
Põnev, teistmoodi aga siiski nii omamoodi tükike Eestit.


Juulisse mahtus veel kohtumine Maryga, klassikokkutulek ja augustisse -  Haapsalu-Haapsalu-Haapsalu! Tunne on selline nagu oleksin ma seal linnas käinud nüüdseks "miljon" korda aga ikka kisub tagasi :)

Aide Leit-Lepmetsa "Pitsilised maalid" Haapsalu pitsikeskuses

Ja kohvikud selles suves! Ka nendel tuleks peatuda!
Nt Tartu Pierre, kes alati koertesse nii lahkelt suhtub. Kus pakutakse kenast kausist värsket vett ning kus saab tundide kaupa mõnusalt vedeleda, venitades end nii pikaks kui võimalik :)

Rosin Pierre´is
Tartu koerasõbralike kohvikute sarja lisandus meil nüüd ka Vilde, mille terrassile me hiilisime nii vaikselt, et ettekandja isegi ei märganud koera. Pahandada ei saanud ikkagi, vaid toodi kauss kosutavat vett ning kuts võis terve õhtupooliku linnamelu nautida.

Lisame siia nimekirja veel kohvikud Pärnus ja muidugi Haapsalus, kus tuleb hea kohvi-koogi kõrvale ikka ja alati pisut "pitsitada" :)

Müüriääre kook ja poolik rätt

Kuursaal Haapsalus

Seekord "pitsitasin" isegi augustibluusil, veetes aega lossimüüril ning nautides terve õhtu mõnusat muusikat.


Unustada ei saa ka toredat kohtumist Altmõisas, Haapsalu lähistel, meie shotikaomanikega. Nimelt toimus seal meie järjekordne erinäitus. Märkima peaks ka, et erinäituse kohtuniku auhind oli seekord pärit Haapsalu Pitsikeskusest ning otse loomulikult oli selleks ilus suursugune Haapsalu sall!

Pisiasjad loevad. 
Kui meie venelannast kohtunikku pani kaht kätt kokku lööma legend tsarinnale kingitud imeõhukesest pitssallist, mis mahtus pähklikoore sisse. Siis minu Austria-ülemusel võttis pisara silma imeilus saksa keel, milles noormees lennujaamas teda kõnetas, aidates frau E-l tõrgeteta check-ini teha.

Mu viimase aja armsaim üllatus oli kingitus Rumeeniast. Nimelt oli kolleeg Rumeeniast kaasa toonud veini, mis pärines tema kodukülast 15-20km kaugusel asuvast veiniistandusest Moldovas - Purcarist. Veinil nimeks Purcari Sauvignon, soovitan soojalt kui teil peaks õnnestuma seda kuskilt leida!



Koos kolleegidega sai reedel tähistatud ka minu vananemist, tõsiasi, mille vastu ei saa keegi :) Aga toredate inimeste, mõnusate mälestuste ja heade kogemuste toel saab ka sellistest rasketest hetkedest üle :)


Eks seda suve veel pisut ju on alles ka aga koolilapsed teevad juba kooliplaane ja ostavad träni sügiseks. Ööd on jahedad, sookured laulavad ning kombainid töötavad nii öösel kui päeval.

Suvi Eestis on nii üürike ja kirju nagu suvine liblikas. Rõõmustagem siis veel seni, kuni meile on seda ilusat ilma ja sooja antud. Nii on igal meist omad mälestused ja soe emotsioon, mida talvesse kaasa võtta.

Uute kohtumisteni ning põnevaid kogemusi-retki teilegi soovides,
KK.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar