kolmapäev, 13. august 2014

Orenburgi sallidest ja rättidest

  • Googeldades jäi silma üks raamat, mis õpetab Orenburgi salli kuduma. Kui kellelgi on huvi, siis siin poes tundub, et on täitsa olemas.

  • Mul on kodus üks kantud orenburg, mille kunagi leidsin osta.ee portaalist ning uudishimust mõne sendi eest omale soetasin. Selline hall puff nagu need tüüpilised neil on.
  • Ja nagu eelmises postituses sai mainitud, siis kunagi kogusin hunniku linke OS kohta siia
  • Lõnga saab nt siit
EDIT: Tundub, et selle lõngaga on ka terve teadus. Koostise, kiu jms teemadel kirjutatakse põhjalikult Ravelrys.

Ei, ma ei arva, et me peaks oma Haapsalu nüüd hülgama aga silmaringi laendamise mõttes on tore neid võrrelda. Paljud müüdid, reeglid ja traditsioonid on meil sarnased (sõrmusetest, geograafiline eripära, spetslõng, kinkimised kuulsustele jne).

3 kommentaari:

  1. Küsisin seal neid salle müüvate naiste käest, mis lõngast nad koovad...öeldi kitsevill :)

    VastaKustuta
  2. Jah, kitsevill aga ma sealt Ravelryst lugesin, et on eri tõugu kitsed ning omakorda eri kohtadelt võetud vill jne. Ja et aretuses on see õige tõug ikka pekki keeratud ning OS lõnga pähe müüakse ka muid segulõngu, mille koostis ei ole nii pika karvaga kui see tüüpiline puff on. Ühesõnaga, keeruline :)

    VastaKustuta
  3. Oeh, tõepoolest kolekeeruline :D Käe all katsudes olid nad igatahes imepehmed, aga tekkis kohe mõte, et kui hea seda karvast lõngakest ka kududa on? :)

    VastaKustuta