teisipäev, 27. mai 2014

Uus kohalik trükis!

Silma jäi üks põnev raamatukene - LOO. KOO. RÕÕMUSTA. KÄSITÖÖVÕTTEID KUDUMITE KAUNISTAMISEKS , esialgu küll veebis aga peaks poes ka lappama.

See raamat haakub hästi minu nädalavahetuse plaanidega. Nimelt võtsin end taas kokku ja õmblesin talvel vilditud vammusele voodri valmis.


Käisin kunagi Anija mõisas ühes töötoas, kus vanale kampsunile viltisime ja torkisime uut kesta. Kes sissepoole ja kes väljapoole, olenevalt soovist. Mina võtsin ette ühe vana, Ogre villasest palmikutega kampsuni. Harutasin tükkideks ning viltisin sissepoole uue sisu, lisaks lopsaka krae ja pikemat varrukad. Uus kinnis sai ka tehtud. Kampsunist ja vammusest mul hetkel rohkem pilte ei ole kui selline


Osalejaid oli tookord igast Eesti otsast ning ütlemata põnev aga ka väsitav töö oli :). Nii väsitav, et mul seisis see vammus peale suurt viltimisvaimustust lausa mitu kuud ootel, enne kui taas ette võtsin...

Tahtsin lillemustriga kangast voodrit sisse ja miskit kanti ka lisaks. Hiljuti sai vooder soetatud ning idee loksus peas kuni pühapäevani, mil (ilmselt taas kuumusest) mul tekkis vastupandamatu soov jälle õmmelda :D Võtsin vammuse pealt lõiked, lõikasin voodri välja ja käristasin masinaga kokku. Nüüd on vaja vooder vaid vammusele kinnitada ja kinnisele pöörid leida.

Vahepeal tundus, et kandmisaeg lükkub sügisesse aga praegust prognoosi vaadates... ei tea midagi. Äkki peab juba varsti selga ajama :P Meil tuli sügis tagasi.

Edit: leidsin ühe vana pildi alusmaterjalist, ehk vana kampsuni "tooriku". Kudusin selle kunagi peale keskkooli ja kandnud pole vist kordagi.
Peenvillane ogre, mitmekordselt kokku keritud nagu mul vanaema ikka neid kunagisi lõngajääke keris. Vanus päris hoolega aga palmikut on siiski näha.

Eks hiljem siis näitan pilte oma vammusest ka kui päris valmis saab. Hetkel aga paar piilupilti lisaks :)

 
This sweater was made by me approximately 20+ years ago. Its Ogre woolen yarn, the same that was used for lace shawls. No pattern was used, I just created something by my own but never wore it.

When there was needed one woolen jacket for felting workshop, I decided to try with this. I wasn´t sure about the yarn but everything was OK. Its 100% wool.

I added the new inside layer by combined technique - needle felting first to give some shape and play with colors and then continued with wet felting.  I also  created the longer sleeves, removed zipper and added the collar and left-right band with different color. In addition, some sheep wool curls were added :)

As I don´t like to wear pure sheep wool against the body, I sewed an extra cotton lining. So it looks like a warm jacket now :), good to wear in our climate. 

I still need to work on some details before I can show you the final pictures!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar