neljapäev, 17. aprill 2014

Kas nad kopeerivad?

Mina ei tea, kas Rosin kopeerib B käitumist või tuleb see "loomulikust intelligentsist". Aga need vilinad ja mhh-itamised on nii koomilised ja üsna üks-ühele.

* Läheb üks oma pessa õhtul magama ja hingab välja nagu auruvedur vilega. Hetk hiljem teeb teine korteri teises otsas sama.

* Kutsud õhtul B õue pissile ja peale suur kauplemist kui muti lõpuks tuleb, käib sinna juurde tõsine pahameele "mhhhh".  Päev hiljem on miski rutiinist väljas (vesi puudub või pesa kinni), kuuled kutsika poolt täpselt samasugust "mhhhhi", ainult natukene peenema häälega.

***

Eilne seik ka. B magab, pea padjal. Kell on üsna palju ja mul plaan magama minna. Enne aga vaja koertega kiire piss väljas teha. Rosin on kohe valmis, B avab naaksumise peale silmad aga lamab edasi. Panen rihma kaela, tirin. Ei tule.

Lähen esikusse, panen riidesse ja kutsun siis uuesti. Esikäpad on juba maas, kere veel vedeleb külili. Tõstan koera püsti ja suunan sihikindlalt ukse suunas. Tuleb. Käpad liiguvad üsna käbedalt. Aitan mammi trepist alla, jõuame ukseni.

Ooo ja siis see kaunis uks! Tal on mingi eriline anne passida uste vahel minuteid! Ei tule sisse ega lähe välja. Lõpuks tuleb tirida (kuigi see mulle ei meeldi aga no mis teha) loom õue ja näidata suund kätte. Liigume maja taha. Seal meenub provvale, et tal on "tagataskust" võtta terve komplekt hädasid ja nendega on üsna kiire.

Rosin on jäänud samal ajal vaatlema üle pea lendavaid linde. Koputan õlale ja ütlen "Rosin! piss!?!" Ahjaa, selleks me ju õues olemegi, läheb roosipõõsa taha ja kükitab.

B on selle aja jooksul juba kõndinud tõtakal sammul tagasi välisukseni. Kordub stseen uksega. Lõpuks on mõlemad sees, lükkan mammi trepist üles (toetan tagusmendist, olgem täpsed) ja peale väikeseid sekeldusi on loomad ka lõpuks korteriuksest sisse saanud. B ei malda oodata, kunas rihm kaelast saab. Tormab oma lemmikmagamiskohta ja sätib pea padjale. Rosin passib esikus seni, kuni viimane üleriie on seljast (tuleb olla valvel, et inimene taas tagasi ei lähe) ning alles siis liigub edasi.

Öö võib tulla.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar