kolmapäev, 15. juuni 2011

Trakai 3. Moby

Ilmselt on igaüks midagi Mobyst kuulnud või vähemalt teab paari laulu, nt seda või seda. Neid ikka mängiti mõni aeg tagasi teles sageli. Lugudele olid iseloomulikud joonistatud videod kutside või niisama veidrate alien´itega.

Ja muidugi teatakse seda hitti, kuigi võrreldes tema nn põhiliiniga on too üsna teistsugune ja laulu muusikaline pool ajab massi segadusse, sest sõnade poolest on ju tegemist suht tõsise teemaga. Aga ei saa maha salata, et ka laivis oli minu jaoks sellel laulul kerge hullumeelsuse maik man :D

Show oli muiduigi äge! Ma olen väga vähe sattunud välisartiste kuulama reaalis ja seda võimsam see kõik tundus. Alates sellest, kuidas kaasmeeskond lava ette valmistab (nt kantakse lavale suur pakk lumivalgeid rätte näo kuivatamiseks :)) kuni siis kaasavõetud kardinate (roosakas lillad) ülestõmbamiseni. Kogu aeg midagi toimub ja publik köetakse iga sekundiga üha rohkem pöördesse. Muusika muusikaks, iga maailmataseme artist esineb hästi aga no mis minule suurim üllatus oli, oli nende naissolisti (miks ma ei leia tema nime Moby veebist, ahh) hääl. Iga kord kui tema soolo oli, tõusid mul sõna otseses mõttes ihukarvad püsti. Videod kahvatuvad selle kõrval, mis laivis kostus. Tõeliselt võimas! Pisut meenutas oma olemuselt mulle Tina´t. Selline kergelt volüümikas afroinimese tüüpi, siin on päris hea kvaliteediga tema hääl pildile jäänud.
Juba selle hääle pärast tasuks kunagi korra veel neid kuulama minna!

Publik tundus olevat ka hää, kuigi mul puudub muidugi võrdlusmoment ka. Moby jätab üldiselt sellise introverdi mulje. Kirjutab küll sageli ja tema intervjuud on huvitavad aga sellist staaritsemist ma otseselt ei täheldanud. Trakai aga tõmbas ta nii käima, et viimase lisaloo ajal tüüp tantsis karutantsu laval ja see oli väga jabur vaadata.

Publikut oli tore niisama vaadata, mulle alati meeldib ju inimesi vaadelda ja seal oli selleks pisut teistmoodi võimalus. Esiteks tundus, et iidol mõjub fännide juuksekasvule laastavalt. Auditoorium oli täis kiilakaid, kes loomupärased ja kes esspetsiaalselt paljaks pöetud. Teine kohustuslik element oli mustade raamidega range prill :D. Ja peab tunnistama, et need fännid polnud verisulis noored, vaid ikka kõva keskiga ja peale. Vahel läheb meelest, et inimesed võtavad fänniks olemist väga tõsiselt :D. Üldiselt oli väga viisakas publik, selline rahumeelne ja intelligentse muljega.

Moby teema lõpetuseks panen selle video, mis salvestatud esmaspäevaõhtuse külastaja poolt. Ilus on see, kohapeal oli muidugi palju ilusam :D




Ahjaa, tasuks peatuda ka leedu muusikal. Nimelt soojendasid Moby´t kaks leedu bändi - Miss Sheep & GeraiGerai ning Skamp, kes kunagi esindas ka Leedut Eurovisioonil (2001)
Sheep oli minu jaoks liig, kuna ma seda tüüpi muusikat eriti ei armasta aga laulja on neil tore.

Skamp mulle väga meeldis ja nood tundusid olevat Leedus praegu popid kah. Üks näide olgu lisatud. Selline hiphop tüüpi muusika vist, sekka rocki jm. Liikmed kõik sellised "segaverelised", nauditav kuulamine oli.

2 kommentaari:

  1. See vägev hääl kuulub Joy Malcolm'ile
    Näiteks
    http://www.youtube.com/watch?v=DDoY475x2a0

    VastaKustuta