esmaspäev, 8. märts 2010

Helsinki

Eile sai käidud üle lahe naabritel külas. Nimelt oli seal kohe sadama lähistel Käsitöömess ning pisut kaugemal, Kaapelitehases üritus nimega Helsinki Vintage 2010. Helsinki võttis meid vastu sirava päikese ja kevadise ilmaga.





Käsitöömess oli väga äge nii oma osalejate arvukuse kui sortimendi poolest. Tundus, et midagi juhuslikku messile polnud sattunud. Pigem jäi mulje, et kõik osalejad olid valitud hoolikalt ning otseselt kitshi ega netist pärit ideid ei täheldanud.
Kaasa osta võis nii valmistooteid kui ka töövahendeid alates õmblemisest kuni pärlitöödeni välja.
Lõngu oli muidugi ka ning raamatuid, messihindadega ja tavalisi. Kiusatusi oli palju :P.



Messilt kõmpisime kesklinna ja sealt bussiga omakorda Kaapelisse. Vintage`i osas olid mul pisut teised ootused aga paha see üritus ka polnud. Pigem äärmiselt stiilipuhas ja äge.
Müüjad olid ajastule iseloomulikult riides, soengud, kleidid, ülikonnad, samas stiilis soengud, isegi triibuga sukki märkasin :). Samuti oli müügil olevadasjad hoolega valitud. Lisaks muusikaline programm, luuletused, etendus jne. Müüdi kõike, alates ehetest kuni mööblini välja. Isegi juuksurifööni oleks võinud 200 EURi eest soetada :).






Tagasi kesklinna tulin metrooga, minu esimene metroosõit Helsingis! Kusjuures metroo on odavam. Bussipilet juhi käest oli 2.50 aga metroo oli 2 euri. Kuna aega oli laialt ja Forum pühapäeval kella 6ni lahti, jõudsin ikka oma lemmikpoodi ka :P.

Päev lõppes nagu juba traditsiooniks kujunenud on - Pizza Rax` is. Heldus aeg, pärast pikka ja väsitavat päeva läks seda sööki sisse ikka üksjagu nii et seedmine kestab veel kaua :D.

Messil nägin üht naljakat raamatut - Knitted icons. See oli nii sürr, et tegin mõned pildid.
Ühesõnaga võis selle raamatu alusel kududa omale lemmikkuulsuse nt Madonna või Elvise, isegi Einstein oli olemas :D.
Tõeliselt naljakas ja jabur raamat. Mida kõike välja ei mõelda!

Ei, ma ei ostnud seda omale, ma ei ostnud seekord ühtegi raamatut, polnud midagi sellist, mis oleks isutanud. Ära tahaksin aga märkida vot selle raamatu, ideede ja inspiratsiooni mõttes väga lahe. Eriti soovitan neile, kel viltimisteema hingelähedane.

Aga ega ma Helsinkist tühjade kätega kah ära tulnud :), natuke messihinnaga lõnga sai "kollektsiooni" lisaks toodud.

Tagasiteel laevas polnud midagi uut -
meeletult soomlasi (miks ma arvasin, et pühapäeva õhtul inimesed Tallinnasse ei taha), karaoke ja lõhnade testimine laevapoes. Klassika :D. Ainus erald oli üks pikajuukseline rokimees, kes enne karaoketuuri rockiklassikat kidral mängis. Hea hääl ja täitsa kobe programm oli. Teises saalis võtsid soome paarid tangotuure. Hämmastav on ikka see nende tangotantsu oskus. Nagu oleks kõik vanad võistlustantsijad.

Aga nüüd teretulemast argipäeva!

2 kommentaari:

  1. ülamäke,alasmäke,ülamäke,alasmäke!!!!!

    VastaKustuta
  2. See pidi olema Leevi & Leavings repertuaarist. Neil on hullemaidki :D

    VastaKustuta